Hapšenja i u CG zbog krađe podataka sa kreditnih kartica

Uprava policije je navela da su uhapšeni državljani Bugarske – A.S. (28), G.S. (31) i S.J.(38), kao i V.J. (32) iz Tivta, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćeni pristup računarskom sistemu, a tužilac im je odredio pritvor.

"Dosadašnje policijske aktivnosti ukazuju na osnovanu sumnju da su A.S, G.S, S.J. i V.J. u proteklom periodu na jednom od bankomata u Kotoru postavljali elektronske uređaje, takozvane skimere na tastaturu i mesto za ubacivanje platnih kartica, pomoću kojih su skidali podatke sa platnih kartica korisnika”,
saopštila je crnogorska policija.

Oni su tako, kako se navodi, sa bankomata i u drugim gradovima Crne Gore, kao i u inostranstvu, skidali podatke više od 300 korisnika, a zatim ih zloupotrebljavali čime je korisnicima pričinjena materijalna šteta od najmanje 12.000 evra.

"Policijski službenici preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju konačnog broja zloupotrebljenih kartica i iznosa za koji su oštećeni njihovi vlasnici",
saopštila je Uprava policije Crne Gore.

U nekoliko gradova u Srbiji danas su privedene četiri osobe osumnjičene za falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica i pranje novca, čime su strane banke oštećene za višemilionske iznose.

Blic

Pogledajte još