Vaterpolisti Srbije posle peteraca izgubili od Španije

Susret je posle četiri četvrtine završen nerešeno 6:6 (2:2, 1:0, 2:3, 1:1), a nakon produžetaka bilo je 8:8 (2:1, 0:1).

Prilikom izvođenja peteraca odlučujući pogodak za Špance postigao je Garsija u šestoj seriji, nakon što Stefan Mitrović pogodio stativu.

Srbija u meču za sedmu poziciju na šampionatu igra u subotu 3. avgusta od 15 sati protiv Australije, koja je ranije danas izgubila od Grčke sa 11:9 (3:1, 4:3, 2:4, 2:1).

Današnja utakmica odigrana je u bazenu Bernat Pikornelj pred oko 2.000 gledalaca, a sudili su Koganov (Azerbejdžan) i Moler (Nemačka).

Srbija: B.Mitrović (22 odbrane),Mandić 1, Gocić, Udovičić 1, Ćuk (1), D.Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović 4 (2), Prlainović 2 (1), S.Mitrović (1), G.Pijetlović.

Španija: Agilar, Munariz 2, De Lera, Alargon, Molina (1), Mingel 2, Širanji 1, Espanjol 4 (2), Vales, Perone 2 (1), Estranji, Garsija (2), Lopez.

Igrač više: Srbija 7 (4), Španija 9 (3).

Peterci: Španija 1 (1).

Vaterpolisti Srbije pokazali su da se nisu u potpunosti oporavili nakon bolnog poraza od Crne Gore u četvrtfinalu. U borbi za plasman igrali su znatno ispod mogućnosti, pa su u dramatičnom izvođenju peteraca zasluženo izgubili posle šeste serije.

Najvećim delom susreta vođena je izjednačena i neizvesna borba, a izabranici selektora Dejana Savića zakazali su, slično kao u meču sa Crnogorcima, igrom u napadu. Nenaviknuti da igraju utakmice za plasman, već za medalje, kapiten Udovičić i drugovi samo povremeno su bili na očekivanom nivou.

Imala je Srbija šanse i pre produžetaka da reši meč, kasnije je povela sa 2:1, ali je u poslednjem produžetku uporni domaćin ipak izjednačio i izborio penal-seriju, gde su odlučili promašaj Mitrovića i pogodak Garsije.

(Tanjug)

Pogledajte još