Mlađan Dinkić: Uvek sam radio pošteno

"Dačić isključivo vodi računa o samom sebi, ne o državi, čak ne ni o svojoj partiji. Na sastancima se borio samo za sebe lično, dao bi bilo kog ministra, samo da on ostane", rekao je Dinkić za Blic.

On tvrdi da mu je Dačić na sastanku pred Aleksandrom Vučićem rekao: „Ovde se radi o meni. Između mene, države i Mlađanove pozicije, biram da žrtvujem Mlađana.”

"Srbija definitivno ne zaslužuje takvog premijera. On je potpuno pogrešan izbor"
, kaže Dinkić u intervjuu za Blic.

Ne zatvaramo vrata za SPS

"Sa SPS-om imamo jako dobru saradnju; mene je samo Dačić razočarao, ali apsolutno ne zatvaramo vrata za SPS. Dačić je pokazao kakav je čovek, pre svega.
"

On je dodao da misli da Dačić nema pojma šta je ministarstvo finansija i šta se u njemu radi, a da ja on jedan od retkih političara koji je dva puta prihvatio težak posao ministra finansija.

"Mislim da je kukavičluk staviti eksperta na mesto ministra finansija. Jer, neće ekspert da odgovara narodu, nego političari koji su ga na to mesto izabrali."

Dinkić je dodao da je spreman da pomogne nasledniku, da mu kaže šta su projekti koje su započeli i kuda treba da nastavi.

Na pitanje da da li očekuje da će se sad otvoriti afera Nacionalna štedionica Dinkić je odgovorio da je sramota za pravosuđe da predmete koji su stariji od deset godina ne može da zatvori i da ih svako nedobronameran može koristiti u političkoj propagandi.

"Siguran sam da neki političari imaju interes da ne zatvaraju slučajeve kako bi mogli medijski da ucenjuju neke druge. Mene niko ne može da uceni."

On je dodao da je jedan od retkih političara u Srbiji koje niko nikada nije mogao da uceni jer je uvek radio pošteno.


Blic

Pogledajte još