Doživotna za silovatelja iz Ohaja

Kastro se izvinio i rekao na sudu da nije čudovište. On je za sebe rekao da je bolestan i da je zavisnik od pornografije, ali je takođe tvrdio da je većinom imao seksualne odnose uz saglasnost žena.

Pored doživotne kazne zatvora sud je Kastra osudio i na još 1.000 godina robije za dodatne zločine. Pogodba, na koju je odbrana Kastra pristala prošle sedmice, spasila ga je od smrtne kazne koju je mogao da dobije za batinanje i izgladnjivanje trudne žene sve dok ona nije pobacila.

Žene koje je Kastro držao zatvorene u podrumu svoje kuće nestale su između 2002. i 2004. godine kada su imale 14, 16 i 20 godina.

Uspele su da pobegnu 6. maja kada je jedna od njih, Amanda Beri (Berry) uspela da razvali deo vrata Kastrove kuće i pozove komšije u pomoć.

Kastro je pred sudom rekao da je svestan da je ono što je učinio bilo pogrešno, ali da on nije nasilna osoba po prirodi i da su njegove zarobljenice tražile seks, kao i da nisu mučene.

Mišel Najt, jedna od tri žene koja je bila zatočena u Kastrovom podrumu, izjavila je po izricanju presude da njen život tek sada počinje, pošto je Kastrov završen.

"Uzeo si 11 godina mog života, i ja sam ih ponovo dobila. Provela sam 11 godina u paklu. Sada tvoj pakao tek počinje. Prevazići ću sve ono što se dogodilo, ali ti ćeš zauvek ostati u paklu", rekla je Mišel Najt u sudnici.

Ona je prva bila oteta od tri žene koje je Kastro držao u svom domu. Najt, koja danas ima 32 godine, objasnila je da je Kastro namamio u kuću time što je obećao da će joj pokloniti štene za njenog malog sina.

Kastro je od svoje kuće napravio praktično zatvor, kako bi sprečio otete žene da pobegnu. Na prozore je postavio teška vrata i brojne brave koje je praktično bilo nemoguće otvoriti. Kuću je podelio tako da je prostorija u kojoj je držao devojke praktično bilo skrivena.

Izvor: Beta

Pogledajte još