Vojvodina ispustila pobedu u poslednjem minutu

Meč je odigran na stadionu karađorđe pred 7.000 gledalaca, a sudio je Stiven Meklejn iz Škotske.

Strelci: Vulićević u 70. i Oumaru u 80. za Bojvodinu, a Batalja u 36. iz penala i Taivo u 90. minutu za Bursu.

Žuti kartoni: Trajković, Đurić, Tumbasević (Vojvodina).

Vojvodina: Delač, Vulićević, Leković, Đurić, Trajković, Radoja, Poletanović (Tumbasević), Vranješ, Alivodić, Škuletić (Kaluđerović), Abubakar.

Bursa: Frej, Ozturk, Ozbajrakli, Taivo, Ćiveli, Kinaz (Unal), Batalja, Beliši, Šestak, Senli, Pinto (Jildrim).

Fudbaleri Vojvodine večeras su na svom stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu ispustili pobedu u poslednjem minutu utakmice. Kada su svi pomislili da će uspeti da savladaju kvalitetnog protivnika, nigerijski defanzivac Taivo je posle kornera najviše skočio i udarcem glavom smestio loptu iza leđa golmana Delača za konačnih 2:2.

Turski tim je došao do prednosti golom iz penala, upravo u trenucima kada su Novosađani ozbiljnije krenuli u napad. Argentinca Pabla Batalju u šesnaestercu je nepropisno s leđa zaustavio Igor Đurić, a siguran realizator bio je upravo Batalja.

Vojvodina je izjednačila u 70. minutu preko kapitena Miroslava Vulićevića, a desetak minuta kasnije došlo je do nove erupcije oduševljenja na Karađorđu. Ljubimac novosadske publike Abubakar Oumaru je posle sjajnog centaršuta Kaluđerovića visoko skočio i glavom loptu poslao u suprotni ugao nemoćnog golmana Freja.

Kada se činilo da Vojvodina ima pobedu "u džepu" usledio je izjednačujući pogodak Taiva i "hladan tuš" za navijače srpskog tima.

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra se za sedam dana u Bursi.

(Tanjug)

Pogledajte još