Kostić: Suđenje je trebalo da bude objektivnije

"Došli smo da odigramo dobru utakmicu, znali smo šta je naš tim sposoban da odigra i na šta je sposoban. Možda nije najbolja prilika jer smo vrući, ali na ovakvom nivou kvalifikacija kriterijum suđenja bi trebalo da bude malo više objektivniji. Kriterijumi kod penala i žutih kartona nisu bili na istom nivou", rekao je Kostić na konferenciji za novinare posle utakmice u Odesi.

Kostić je vodio ekipu umesto prvog trenera Slaviše Stojanovića, koji je suspendovan zbog isključenja na utakmici protiv IBV-a u prošlom kolu.

Na konstataciju ukrajinskih novinara da su fudbaleri Zvezde igrali prljavo, Kostić je rekao da to nije tačno i da su oni bili korektni.

"Fudbal ima svoja pravila i fudbal je sport kontakta. Ja nisam video danas nijedan prljav start, ni sa jedne, ni sa druge strane. Ali, za ono za šta smo mi dobili kartone, igrači Černomoreca nisu. Naši momci nisu igrali prljavo, odigrali su korektnu utakmicu", rekao je on.

Kostić je kazao da veruje da će se Zvezda i pored ovog poraza plasirati u sledeću rundu.

"Utakmicu smo počeli vrlo otvoreno, agresivno i kod 0:0 smo imali dve izgledne prilike. Nadam se i verujem da ćemo da prođemo u naredni krug takmičenja", naveo je Kostić.

Ukrajinske novinare je zanimalo šta Kostić misli o ponašanju Zvezdinih navijača, koji su se u jednom trenutku sukobili sa obezbeđenjem i domaćim pristalicama.

"Bili smo koncentrisani na utakmicu, nisam video šta se dešavalo na tribinama. Ali, naši navijači nas prate svuda i mi smo ponosni na njih i nadam se da će na utakmici u Beogradu biti pun stadion",
kazao je pomoćni trener crveno-belih.

Kostić je rekao da Nikola Mijailović, koji je ponovo povredio

"Mijailović je imao problema sa zadnjom ložom na Islandu, ali je profesionalac od glave do pete pa je zalečio povredu, ona se obnovila i nadam se da će naša medicinska služba učiniti sve da ga oporavi za revanš", kazao je Kostić.

Revanš utakmica između Crvene zvezde i Černomoreca igraće se sledećeg četvrtka u Beogradu.

Beta

Pogledajte još