Pokrenuta istraga i određen pritvor za krađu eksploziva u Žagubici

Posle četvoročasovnog saslušanja pritvor je određen Slađanu P. (33) i Miodragu Š. (41), obojica sa područja opštine Žagubica.

Oni su osumnjičeni da su količinu od oko 100 kilograma eksploziva i 300 detonirajućih kapisli iznosili mesec dana iz magacina rudnika koji su obijali.

"Oni su i ranije, od maja prošle godine do januara 2013. godine, takođe iznosili eksploziv iz rudnika u više navrata, ukupno oko 75 kilograma i prodavali ga"
, rekao je agenciji Beta istražni sudija Osnovnog suda Predrag Bošković.

Prema njegovim rečima, treći uhapšeni Senad P. je na saslušanju tvrdio da nije ništa znao o tome i da je u noći kada je uhapšen samo zamoljen da preveze Miodraga Š.

Kragujevačka kriminalistička policija je u noći između 30. i 31. jula na naplatnoj rampi kod skretanja za Batočinu zaplenila 103 kilograma eksploziva i 300 elektronskih detonirajućih kapisli.

Prethodno je zaustavljeno vozilo kojim je upravljao Senad P. koji je uz dogovorenu novčanu nadoknadu od 100 evra bio prethodnica vozilu sa eksplozivom.

Prema navodima policije, zadatak mu je bio da Slađana P. i Miodraga Š. obaveštava o policijskim patrolama na koje naiđe na putu.


Blic

Pogledajte još