Hi-Men (VIDEO)

Adam, Straško, Tila, Čovek oružje, Orko i Skeletor. Sećate ih se?

Hi-Menova biografija i poreklo su se malo menjali u verzijama priče. U najranijoj seriji minijaturnih stripova, izdatih zajedno sa izvornim igračkama, Hi-Men je putujući varvarin na Eterniji, planeti koja se suočava sa posledicama Velikog rata, u kome su razorene civilizacije koje su nekada vladale nad svim nižim bićima. Čarobnica zamka Grejskal predaje Hi-Menu posebne moći i oružja. on počinje da brani tajne zamka Grejskal od zlikovca Skeletora.

Početkom treće serije minijaturnih stripova scenario je promenjen: Hi-Men je princ Adam, sin kralja Randora i kraljice Marlene, vladara Eternije. U ovoj verziji priče, čarobnica zamka Grejskal obdaruje princa Adama moćima transformacije u Hi-Mena. Adam se preobražava u Hi-Mena s uzdignutim čarobnim mačem zvanim Mač moći i nakon što izgovori reči: „U ime moći Grejskala... ja imam moć!“

Kućni ljubimac princa Adama je kukavički zeleni tigar zvani Straško. Kada se Adam pretvori u Hi-Mena i Straško postaje ogromni oklopljeni zeleni tigar Betlket, ispunjen čarobnom moći iz Hi-Menovog mača.

On ima lepu i tvrdoglavu prijateljicu Tilu. Ona je kapetan kraljevske straže i usvojena kćerka Adamovog mentora Dankana. Tokom serije saznajemo da je Tila kćerka jedinica Čarobnice i buduća naslednica Grejskala koju je Čarobnica dala na usvajanje još dok je bila beba, nakon što je preminuo Tilin otac.

Serija je premijerno prikazana 1983. godine i trajala je do 1985. godine, a ukupno je napravljeno 130 epizoda.

Hi-men i njegovi prijatelji brane Eterniju i tajne zamka Grejskala od zlih Skeletorovih snaga. Godine 1990. seriju je nasledila nova serija pod nazivom Nove avanture Hi-mena, u kojoj je on pozvan na Prajmus, svet iz budućnosti.

Godine 2002. prerađena verzija izvorne serije prikazana je na kanalu "Cartoon network".
Reč he-man je zastareli engleski izraz za snažnog muškarca. Najistaknutiji medij u kojem se pojavljuje Hi-Men je crtana serija Hi-Men i Gospodari svemira, koju je producirao studio Filmejšon.

Pogledajte još