Zvezda bez dugova za četiri godine!

U prvoj izjavi od kada je postavljen na funkciju generalnog sekretara Crvene zvezde (trenutno s prefiksom v.d.), Andrija Kleut je za „Novosti“ izjavio da je njegov cilj da tokom četvorogodišnjeg mandata „očisti dug od 28 miliona evra“.
- Smatram da je realno, a to bi bio najveći uspeh ovog tima čiji sam i ja deo, da za naredne četiri godine Zvezda vrati sve dugove bankama, dobavljačima, kao i svima od kojih su pozajmili novac. To ćemo uraditi na osnovu smanjenja troškova, realnijih ugovora igrača, ali nam je neophodan i rezultat - ističe Kleut. 

Kako teku pregovori s potencijalnim sponzorima?
- U toku je više pregovora koji će naredne nedelje biti predstavljeni javnosti. Vodi se i nekoliko razgovora oko generalnog sponzorstva. Zvezda kao najveći srpski sportski brend zaslužuje da na grudima igrača bude ime najjače kompanije. 

Da li je ta najjača kompanija „Cepter“?
- Kada budemo došli u finiš pregovora, bićete obavešteni. 

Na koliko novca od sponzora računate?
- Predvideli smo milion i po od sponzorstva, računajući pri tom loše rezultate koje je klub imao u prethodnom periodu. Verujemo da će taj minimum biti i prevaziđen. 

Koliko potraživanja očekujete da naplatite u narednom periodu?
- Stiglo je 450.000 evra za Žigića od Rasinga, naplaćenih uz pomoć advokata iz Španije, što je bio potez bivšeg rukovodstva. Lans za Milovanovića treba da plati 1,5 miliona do 15. jula. Očekujemo uplatu Đenove za Tomovića, kao i transfer Milijaša. 

Kolike plate mogu da očekuju fudbaleri?
- Zavisi od igrača do igrača, ali će ugovori biti značajno manji. Međutim, nisu igrači jedini jer ćemo razgovarati i sa svim strukturama u klubu da svi podnesemo teret aktuelne situacije. Zaposleni nisu primali plate pet meseci i svakako su dokazali maksimalnu lojalnost klubu. Sa strancima još nismo razgovarali o reviziji, ali cilj nam je da ostanu. Sa Parkerom je najkomplikovanija situacija zbog klauzula koje ima. Nerealno je da oni potpišu smanjenje ugovora, ali pokušaćemo da ih zadržimo - zaključio je Andrija Kleut.

Neće biti otpuštanja u klubu

Kako objašnjavate da je najavljena sistematizacija radnih mesta, a Zvezda ima sportskog direktora s dva pomoćnika.
- U novoj sistematizaciji će biti bitna visina primanja, a ne otpuštanje ljudi. Ukoliko se ukaže potreba da na određenim mestima, za manji novac, rade dva ili tri čoveka, to ćemo i uraditi. Nećemo ići sistemom otpusti sve kako bi rashodi bili na nuli, jer će tada i rezultati biti - nula - kaže Kleut.

Mete Vilotić  i Ignjatijević

Zvezda je najdeficitarnija na pozicijama štopera i levog beka, pošto je klub napustio Tomović, a odrešene ruke imaju Džef Silva i Gvozdenović. Na meti "crveno-belih" je defanzivac Čukaričkog Milan Vilotić (22), a rešenje za levu stranu trebalo bi da bude Nikola Ignjatijević (25), bek Javora. Među potencijalnim novajlijama je i Vasilije Prodanović (23), zadnji vezni Jagodine, koji je bio aktuelan i prošlog leta.

(Večernje novosti)

Pogledajte još