Cveta prostitucija u Crnoj Gori: „Hostese“ za jedan sat na pučini zarade do 500 eura

Takve devojke se obično predstavljaju gostima da su zaposlene kao hostese, go-go igračice ili starlete. U Upravi policije tvrde da su „u skladu sa Krivičnim zakonom angažovali nekoliko sektora iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore kako bi na kvalitetan način suzbili ovu pojavu u bilo kom obliku“.

Uprkos tome, policajci su za prvih pet meseci tekuće godine podneli dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaj iz člana 27 Zakona o javnom redu i miru (navođenje na prostituciju), kojima su obuhvaćena dva lica, a prekršaji su registrovani u Baru.

Tokom 2012. godine podnesena su četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 27 Zakona o javnom redu i miru kojim je obuhvaćeno pet lica - navodi se u saopštenju dostvaljenom „Blicu Crna Gora“.

"U prvoj polovini 2013. godine nije registrovano nijedno krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije. Tokom prošle godine u Crnoj Gori takođe nije registrovano nijedno krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije, ali je registrovano jedno krivično delo - trgovina ljudima za koje je osumnjičeno jedno lice koje je uhapšeno i procesuirano podnošenjem krivične prijave nadležnom državnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično delo trgovina ljudima na način što ih je, kako se sumnja, zloupotrebljavajući poverenje više lica ženskog pola, njihove teške životne i materijalne prilike seksualno eksploatisao, ugovarajući im vršenje seksualnih usluga sa drugim korisnicima", saopštili su iz Uprave policije.

Izvršna direktorka Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević je nedavno izjavila „Blicu Crna Gora“ da policija ima kapacitete i snage da stane na put ovoj pojavi.

"Mislim da je naša policija sposobna da to kontroliše i da stanu na put tome. Ali bi dobro bilo da se inspekcijske službe uključe i češće kontrolišu"
, kazala je Raičević.

Izvor: blic

Podaci Uprave policije takođe govore da tokom 2012. i 2013. godine nije zabilježen nijedan slučaj po pitanju navođenje na prostituciju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.