Dačić: Kandidati za ministre za 15 dana

Drugi deo sednice Glavnog odbora je bio zatvoren za javnost. Sednica je trajala oko dva i po sata.

Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić je posle sednice Glavnog odbora stranke novinarima rekao da ne postoji potreba za razrešenjem ministara koji će biti zamenjeni, već da je pitanje dogovora kada će ko podneti ostavku.

Dačić je, posle sednice, negirao da je u prisustvu predsednika SNS i potpredsednika vlade Aleksandra Vucića rekao da naprednjaci treba da preuzmu resor finansija kako bi im pao rejting, kao što je ranije danas rekao lider URS Mlađan Dinkić.

"Nisam valjda glup da to pričam pred Vučićem? Nemojte da me potcenjujete, nije valjda da mislite da neko može reći nešto što je takva glupost?"
, rekao je Dačić.

Predsednik SPS je rekao da je javno govorio da u oblasti finansija neko drugi, umesto Dinkića, treba da preuzme odgovornost kako bi se stvari promenile nabolje, a ne da bi nekome pao rejting.

Dačić je rekao da veruje "da i narod misli da je pravilno postupio" što je smenio Dinkića i dodao da nije sreo nikoga ko bi mu rekao suprotno.

Komentarišući dogovor Dinkića i Vučića da lider URS na funkciji ministra finansija ostane do kraja avgusta, Dačić je rekao da je pitanje rekonstrukije definitivno završeno i da je samo pitanje kada će ko da podnese ostavku.

Predsednik SPS je rekao da je s Dinkićem imao korektnu saradnju i da je partija URS sedam godina bila na vlasti zahvaljujući podršci SPS, ali je dodao da su sada promenjene političke okolnosti i da postoji potreba da Dinkić ne vodi resor finansija.

"Bilo bi previše ambiciozno kad bih rekao da je to bila samo moja želja i dao bih sebi prevelik značaj, ali nemam nameru da polemišem, niti da vodim rat. Ono što je on (Dinkić) tražio ne bi mu niko dao"
, rekao je Dačić i upitao zašto pojedinci ne mogu mirno da odu sa vlasti.

Izvor: Beta

Pogledajte još