Drulović: Nije mala stvar kad čestita Murinjo

Omladinci Srbije sinoć su ostvarili istorijski uspeh osvojivši prvu titulu šampiona Evrope. U finalnoj utakmici u Marijampolu, u Litvaniji, pobedili su odgovarajuću selekciju Francuske sa 1:0.

"Javio sa Murinjo posle finala, čestitao mi je i u sms poruci napisao "Drulo, šampionu Evrope". Fenomenalan je osećaj kada vam stigne čestitka od takvog čoveka. Bio mi je trener dve i po godine u Portu. Prethodno nam je poželeo i sreću u finalu, a ja sam ga uoči meča pitao za savet. Rekao mi je da se finala ne igraju, već pobeđuju. Odigrali smo taj meč pametno i to nam se vratilo, momci su se odužili svim ljubiteljima fudbala u Srbiji"
, rekao je Drulović Tanjugu.

On je naveo da je ekipa jučerašnjim trijumfom pokazala da se u Srbiji još igra dobar fudbal.

"Hvala svima na podršci, hteli smo da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu na EP i uspeli smo u tome. Ovo je veliki uspeh za FSS, naš fudbal i Srbiju. Moramo svi da budemo ponosni na ove momke jer su se popeli na krov Evrope. Nadam se da posle ovoga nećemo ponovo dugo čekati na uspeh", istakao je Drulović.

Selektor šampiona Evrope naveo je i da je ekipa u Litvaniji pokazala karakter i kvalitet.

"Naravno, i neke stvari su se poklopile na šampionatu. Preuzeo sam ekipu pre godinu dana i toliko nam je trebalo da dođemo do rezultata. Kroz selekciju je prošlo 50 igrača, a od njih smo izabrali one koje su ljudskim i igračkim kvalitetima pokazali da mogu da nas odvedu na EP, a kasnije i do titule", zaključio je Drulović.

(Tanjug)

Pogledajte još