Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Turske u Celju

Bio je ovo prvi kontrolni meč izabranika selektora Dušana Ivkovića u pripremama za prvenstvo Evrope sledećeg meseca u Sloveniji.

Srpski košarkaši pružili su odličnu igru i zasluženo došli do ubedljive pobede. Već na poluvremenu stekli su 16 poena prednosti i u nastavku rutinski došli do uspeha, a Ivković je pružio šansu svim igračima. Odskakao je najbolji pojedinac susreta, kapiten Nenad Krstić, koji je odigrao jubilarnu 100. utakmicu za državni tim. Ubacio je 23 poena, Nemanja Nedović je dodao 15, a Nemanja Bjelica 10.

U turskom timu najefikasniji su bili Turkoglu i Ermiš sa po 11 poena.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu u kojoj smo imali nekoliko perioda veoma kvalitetne igre. Sa puno debitanata u timu, momaka koji su danas prvi put nosili dres reprezentacije, ubedljivo smo savladali veoma iskusan tim Turske. Sve ono što smo radili tokom dosadašnjeg dela priprema, danas smo pretočili u dobru igru i pobedu", izjavio je pomoćni trener srpske reprezentacije Aleksandar Kesar za sajt nacionalnog saveza.

On je dodao da ova utakmica treba da bude samo podstrek za dalje mečeve.
"Tim treba da nauči da igra iz dana u dan, u ritmu u kome ćemo morati da nastupamo na Evropskom prvenstvu. Već večeras treba da se zaboravi ova utakmica, jer moramo da pokušamo da ponovimo ovakvo izdanje i sutra, protiv veoma kvalitetne selekcije Slovenije, što neće biti nimalo lako“, zaključio je Kesar.

U drugom kolu turnira u Celju Srbija igra protiv domaćina Slovenije sutra od 20.45 sati.

(Tanjug)

Pogledajte još