Obradovića menja profesor sa FPN?

Na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SPS, u delu koji je održan iza zatvorenih vrata, lider socijalista Ivica Dačić ispričao je kako je protekao razgovor tokom kojeg je lideru URS Mlađanu Dinkiću rekao da je višak u Vladi:

"Stavili smo sve karte na sto. Gledali smo se oči u oči, situacija je bila takva - ili on, ili ja. Jedina ispravna odluka bila je da on napusti Vladu", rekao je Dačić.

Od smenjenih ministara na sednici je govorio Žarko Obradović, dok Milutin Mrkonjić nije progovorio ni reč. Obradović je pričao manje o sebi a više o partiji, piše "Blic".

"Nije vreme da se govori o prošlosti ili pojedincima kako su radili, nego da mislimo o partiji. Razumem potrebu za rekonstrukcijom i niko ne treba da žali ili kuka za ministrima koji su izašli iz vlade", rekao je Obradović propraćen aplauzom stranačkih kolega.

Lider socijalista i premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da će narednih nedelju ili dve glavna tema biti novi predlozi za ministre.

"U pitanju je ozbiljna i temeljna rekonstrukcija i ozbiljan pokušaj za suštinskim promenama ne samo personalnim nego i konceptualnim za koji se zalažemo", izjavio je juče Dačić.

On je posle sednice Glavnog odbora stranke rekao da ne postoji potreba za razrešenjem ministara koji će biti zamenjeni, već da je pitanje dogovora kada će ko podneti ostavku. Dačić je kazao i da još nije definisano da li će biti formirano ministarstvo za evropske integracije, piše "Blic"

"Ovde je jednostavno reč o promenjenim političkim okolnostima. Postojala je potreba da Dinkić više ne vodi resor ekonomije i finansija, bilo bi previše ambiciozno kada bih rekao da je to bila samo moja želja. Takođe, dao bih sebi preveliki značaj",
rekao je Dačić. On je naveo da ne zna zašto neko ne može mirno da prihvati da više neće biti na vlasti.

"Bio sam i u opoziciji i na vlasti. Vučića sam na sastanku pitao hoćete li mesto premijera ili izbore. Rekao je da neće premijersko mesto bez izbora", zaključio je Dačić.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio da ta stranka nije odlučila ko će biti njeni kandidati za upražnjena ministarska mesta. O tome će, kako kaže, uskoro odlučiti Glavni odbor SNS-a.

Izvor: blic

Pogledajte još