Sitnice što turizam znače

Inđija - Tokom Univerzijade, koja će se održati i delom u Inđiji, u cilju što boljeg i adekvatnijeg predstavljanja turističke ponude opštine predviđeno je postavljanje etno sela u okviru kojeg će registrovana udruženja sa teritorije opštine promovisati domaće proizvode kao što su vino, rakija, med, kolači, ali i suveniri ručne izrade. 

Tradicija i prepoznatljivost svakog turističkog mesta neophodni su za razvoj turizma. To je najbolji način da se jednostavno i originalno marketinški predstavi turističko mesto i ostavi utisak na posetioca.

Predstavljanje etno i eko proizvoda, biće povereno registrovanim udruženjima sa teritorije opštine Inđija, proizvođačima i uspešnim organizatorima već tradicionalnih manifestacija Sajam vojvođanskih vina i Dani meda u Inđiji na osnovu utvrđenih uslova saradnje, koje propisuje Organizacioni odbor Univerzijade - Inđija, kao i etno kuće i salaši sa teritorije ove opštine. 

Na etno štandu predstaviće se i registrovana udruženja građana sa teritorije opštine Inđija koja imaju ideje, poseduju znanje i veštinu za izradu suvenira, ovih važnih i nezaobilaznih turističkih „sitnica“.

Kako bi se prevazišlo šarenilo, neujednačenost i različiti nivoi kvaliteta, i pre svega zbog što boljeg predstavljanja domaćih proizvoda, kao i suvenirskog programa, članovi Organizacionog odbora Univerzijade - Inđija zaduženi za promociju, vizuelni identitet i plasman odabraće najbolje, najkvalitetnije i najoriginalnije proizvode, koji će biti predstavljeni tokom Univerzijade na štandu Etnosela i kasnije promovisani i prodavani kao suveniri Inđije u Turističkoj organizaciji opštine Inđija, kao i prilikom svih nastupa i manifestacija na kojima se opštinska turistička organizacija pojavljuje. 

Primerak suvenira koji zadovoljava navedene kriterijume, sa osnovnim podacima o proizvodu, kao i rešenje o upisu u registar, potrebno je doneti do 15. juna u Turističku organizaciju opštine Inđija. 

Izvor: Danas
10.  jun

Pogledajte još