Benites: Maskerano nije na prodaju

LIVERPUL, 10. juna 2009. (Beta-AP) - Trener fudbalera Liverpula Rafael Benites rekao je da ne želi da proda igrača Havijera Maskerana i dodao da će moguća ponuda klupskog prvaka Evrope Barselone biti odbijena.

"Maskerano je neprocenjiv. On mnogo vredi Liverpulu i Barselona to ne može da plati. Ne želimo da ga prodamo a Havijer je veoma srećan u klubu. Razgovarao sam sa njim prošle nedelje i rekao mi je da je zadovoljan", rekao je Benites.

Međutim, agent argentinskog fudbalera Volter Tamer rekao je da je 25-godišnji igrač spreman da pregovara sa čelnicima Barselone.

"Volter me je obavestio da su dva velika kluba zainteresovana za Maskerana, ali rekao sam da je njegov klijent srećan ovde i da nije na prodaju. Iznenadio sam se kada sam danas pročitao njegovu izjavu", dodao je Benites.

Španski trener poručio je klubovima da ne šalju ponude za Maskerana.

"Maskerano ima dugogodišnji ugovor sa Liverpulom i klubovi ne moraju da šalju ponude. Mogu da ponude 40 miliona funti, čak i 50, ali mi ne želimo da ga prodamo", ponovio je on.

Maskerano je igrao za River Platu, Korintijans i Vest Hem, a iz tog londonskog kluba u Liverpul je prešao 2007. godine. On je do sada za "crvene" odigrao 79 utakmica i postigao jedan gol.

Pogledajte još