Ivana Španović bez opterećenja putuje na Svetsko prvenstvo

"Plan priprema menjao se iz dana u dan shodno mojim mogućnostima za trening. Tri nedelje bez ikakve aktivnosti je bio razlog mogućeg odustajanja od Svetskog prvenstva, ali posle 10 dana treninga pred prvenstvo Balkana, odlučili smo da ipak idem u Moskvu i pokusam da se takmičim", rekla je Španovićeva u izjavi dostavljenoj medijima.

Španovićeva, državna rekorderka u skoku u dalj sa šest metara i 78 centimetara, rekla je da je zbog zdravstevenih problema dva meseca slabo trenirala.

"Nisam imala seriju skokova kakvu sam očekivala, što je i normalno s obzirom da sam u dva meseca imala samo tri ozbijna skakačka treninga. Obaviću što kvalitetnije ovih poslednjih 10 dana do kvalifikacija, ali se ne oterećujem rezultatom, jer sam prošla kroz težak period zbog zdravstvenih problema", rekla je srpska atletičarka.

Španovićeva će takmičenje u kvalifikacijama na Svetskom prvenstvu početi 10. avgusta u 17.20, a finale je na programu dan kasnije od 17 sati.

"Imam ostvarenu normu za Moskvu koju sam skočila zimus, rezultat 6,76 metara je odličan pokazatelj forme dve nedelje pred Svetsko prvenstvo. Ali za plasman u finale potrebno je tamo ostvariti takav rezultat. Skok u dalj u Moskvi mesecima najavljuju kao jednu od najjačih disciplina. To znači da moram da se koncentrišem samo na svoj nastup", rekla je Španovićeva.

Svetsko atletsko prvenstvo održaće se od 10. do 18. avgusta u Moskvi.

Beta

Pogledajte još