Ilić: Predlog za Ministarstvo saobraćaja sledeće nedelje

Ilić je rekao Tanjugu da će, kada je u pitanju Ministarstvo saobraćaja, premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić sledeće sedmice izneti konkretan predlog.

"Taj posao još uvek nije završen, a naš cilj je da Vlada bude dobra, operativna, odnosno da napravi rezultate", kaže Ilić.

Prema njegovim rečima, rekonstrukciju Vlade Republike Srbije treba uraditi temeljno i kompletno i u toku su analize rada na svim nivoima, počev od javnih preduzeća, preko državnih sekretara pa do ministarstava.

"Tamo gde su postojali problemi i nije se radilo dovoljno dobro biće promena", rekao je Ilić.

Prva faza rada Vlade u protekloj godini je, kako naglašava, bila sprovođenje svih mera za pristupne pregovore o ulasku u Evropsku uniju i to je završeno.

"U narednom periodu, tj. drugoj fazi, moramo se baviti ekonomijom, zapošljavanjem, novim investicijama i oživljavanjem privrede", najavio je ministar ističući da njegovo ministarstvo ima ugovora i predugovora oko 1,4 milijarde evra.

To je, kako kaže, dovoljno da se kroz te projekte zaposli oko 20.000 ljudi. "Vučić i Dačić i njihove stranke koje su nosioci koalicije su tražili da se prave rezultati kada je ekonomija u pitanju", istakao je Ilić.

On je ocenio da lokalne samouprave u Srbiji imaju stabilne koalicije i da rekonstrukcija Vlade neće uticati na njihovo delovanje.

Ministar je najavio i da bi do kraja avgusta trebalo da bude raspisan tender za deonicu auto-puta Preljina - Požega.

Izvor: Blic, Tanjug

Pogledajte još