Odbojkašice žele dve pobede u Španiji

BEOGRAD, 10. juna 2009. (Beta) - Odbojkašice Srbije Jasna Majstorović i Milena Rašić najavile su da reprezentacija putuje u Španiju sa željom da ostvari dve pobede protiv domaće selekcije u Evropskoj ligi.

Reprezentacija Srbije u petak i subotu u Mursiji igra dve utakmice u Grupi A četvrtog vikenda Evropske lige. Odbojkašice Srbije su prošle nedelje u Nišu dvaput pobedile Španjolke sa po 3:0.

Sa reprezentacijom neće putovati selektor Zoran Terzić jer je u Rumuniji gde pregovara sa čelnicima kluba Metal Galacija, a utakmice će propustiti i iskusne igračice Maja Ognjenović i Jelena Nikolić.

"Na utakmicama u Nišu Španija nije pružila maksimum, možda zato što je igrala bez dve najbolje igračice. Očekujem da će u Mursiji pružiti jači otpor", rekla je Majstorović na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da će reprezentativke dokazati da mogu dobro da igraju i u izmenjenom sastavu.

"Bez obzira što ćemo igrati bez dve igračice devojke će pružiti maksimum i dokazati da možemo dobro da igramo i u izmenjenom sastavu", dodala je.

Bloker reprezentacije Srbije Milena Rašić rekla je da će ekipa pokušati da ponovi rezultat iz Niša, kada je dva puta pobedila.

"Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo i daćemo sve od sebe da se ponove rezultati iz Niša. Videćemo koliko su jake igračice koje se vraćaju u tim Španije i koliko ćemo mi biti oslabljene. Ali, mislim da to neće uticati na rezultat utakmica, pokušaćemo da nadomestimo nedostatak i zabeležimo pobede", rekla je ona.

Reprezentacija Srbije vodi u Grupi A sa 11 bodova, ima pet pobeda i poraz, dok je druga Bugarska sa bodom manje. Španija je treća sa devet bodova, a Grčka poslednja sa šest.

U Grupi B takmiče se reprezentacije Francuske, Turske, Rumunije i Velike Britanije.

Po dve najbolje reprezentacije plasiraće se na završni turnir (fajnal for) od 11. do 12. jula u turskom gradu Kajzeriju.

Pogledajte još