Niko nije tražio da Krkobabić ode

Njegova Partija ujedinjenih penzionera Srbije, koalicioni partner u Vladi, će, kako za „Blic” kaže Momo Čolaković, poslanik ove stranke podržaće odluku većih koalicionih partnera - SPS i SNS o promenama u Vladi.

Čolaković kaže da Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike uspešno funkcioniše u svojim domenima, te da je samo zapošljavanje u nadležnosti Ministarstva ekonomije.

"Ministar Krkobabić redovno podnosi izveštaje o radu nadležnom skupštinskom odboru i rad Ministarstva je uvek pozitivno ocenjen"
, kaže Čolaković.

On kao uspehe Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike navodi sprečavanje smanjenja i zamrzavanja penzija, funkcionisanje u domenu socijalne politike u okviru datog budžeta, rad centara za socijalni rad i gerontoloških centara, pripremu zakona o štrajku i zakona o radu...

Srbija je sa 25 odsto, odnosno četvrtinom nezaposlenih među radno aktivnim stanovništvom, u samom vrhu evropske lestvice.

Ukupan broj formalno zaposlenih u martu 2013. bio je 1.725.071, što u odnosu na septembar 2012. predstavlja povećanje od tek 0,1 odsto.

Izovr: Blic

Pogledajte još