Pripadnik crnogorske tajne službe pretio turistima iz Beograda i Trebinja da će ih ubiti

Vladimir Ivanović iz Beograda i Stipe Borovac iz Metkovića verovatno neće skoro poželeti da dođu na crnogorsko primorje nakon onoga što im se desilo u Budvi 21. jula u ranim jutarnjim satima.

Ivanović tvrdi da su bez ikakvog povoda na njega, njegovog prijetelja Borovca i njihove devojke nasrnuli službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Nikola Laušević i njegov prijatelj, službenik Ministarstva održivog razvoja Davor
Vuković

Ivanović je, navodno, nakon večernjeg izlaska, oko 4.30 sati krenuo sa svojim prijateljem Borovcem i njihovim devojkama u jedan od objekata brze hrane u gradu.

"Borovac i ja smo krenuli da kupimo hranu a naše devojke su nastavile šetnju prema plaži. Usput su ih zaustavila dva nepoznata momka i započela komunikaciju sa njima. Vrlo brzo smo se Borovac i ja pridružili društvu i uključili se nenametljivo u konverzaciju, ipak dajući do znanja momcima da se radi o našim devojkama",
priča Ivanović.

On kaže da je Vukoviću i Lauševiću, koji su, prema njegovim rečima bili "vidno pijani" zasmetalo njihovo prisustvo.

U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka piše da je Vuković u hodniku Centra bezbednosti u Budvi pretio Ivanoviću i Borovcu

"Laušević je izvadio službenu legitimaciju ANB i krenuo da nas privodi zajedno sa devojkama. Ubrzo nakon toga Vuković je fizički napao mene, a Laušević Borovca. Posle kratkog fizičkog obračuna došla je patrola policije i sve nas privela u policijsku stanicu Budvi", kaže on.

Ivanović i Borovac su zadržani u pritovoru do 10.30 sati kada su odvedeni kod sudije za prekršaje.

Kako kažu, pripadnici ANB, koji su došli da pomognu svojim kolegama, "predložili" su im da prihvate "pomirenje" sa Lauševićem i Vukovićem, što su i učinili, s obzirom na to da su bili svesni uticajnosti službenika ANB, kao i mogućnosti da nam se bezrazložno produži pritvor.

Nakon "pomirenja" svi su odvedeni kod sudije za prekšaje gde im je izrečena kazna zbog fizičkog obračuna. Laušević i Vuković su kažnjeni i zbog pretnji upućenih Ivanoviću i Borovcu u stanici policije u Budvi, a u Agenciji za nacionalnu bezbednost je potvrđeno da je protiv Lauševića pokrenut disciplinski postupak.

U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka piše da je Vuković u hodniku Centra bezbjednosti u Budvi pretio Ivanoviću i Borovcu rečima: "Bog vas je spasio večeras, sledeći put ću vas sve pobiti".

"Laušević je imao 2.03 promila alkohola u krvi, a Vuković 0.75, prema testu izvršenom u policijskoj stanici Budva",
rekao je Ivanović.

Izvor: blic

Pogledajte još