Ipsos: Ubedljiva većina protiv izbora

Istraživanje je sprovedeno 31. jula, telefonom, na uzorku od 1.200 punoletnih građana Srbije. Istraživanju je prethodilo saopštenje premijera Srbije Ivice Dačića da URS i lider te partije Mlađan Dinkić nisu više članovi vlade i vladajuće koalicije, zatim i intenzivna razmena saopštenja između Dinkića i Dačića, kao i "relativno neutralni stav" potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u pogledu te rasprave.

Istraživanje je pokazalo da četiri petine građana, odnosno 79 odsto, smatra da je bolje da vlada bude rekonstruisana nego da se ide na parlamentarne izbore.

Za odluku da URS i Mlađan Dinkić napuštaju vladu čulo je 84 odsto građana, skoro dvostruko više je onih koji misle da je ta odluka dobra za Srbiju (53 prema 28 odsto), dok 61 odsto smatra da će Vlada bez URS funkcionisati bolje. U stavu da će Vlada posle rekonstrukcije biti bolja prednjače mladi, čak 70 odsto onih od 18 do 29 godina, pokazalo je istraživanje. Zbivanja oko rekonstrukcije vlade prati 60 odsto građana Srbije, 15 odsto to radi veoma pažljivo, a ubedljivo najpažljivije prate stariji sugrađani, odnosno 71 onih koji imaju više od 65 godina, navodi se u istraživanju.


Kurir

Pogledajte još