Studenti pred Skupštinom

BEOGRAD, 10. jun 2009. (FoNet) - Oko 50 studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu okupilo se danas u Pionirskom parku ispred Doma Narodne Skupštine Srbije zahtevajući da se svim studentima treće godine odobri upis na master studije.

Predstavnik studenata Nikola Mihajlović rekao je novinarima da studenti treće godine protestuju već 10 dana, da blokiraju nastavu i ispitni rok. "Naši zahtevi su da svi studenti treće godine mogu upisati master studije", rekao je on.

Rekli su nam da će se prvo upisati 240 a posle 190 studenata, a naš zahtev je da se upiše svih 305 studenata koliko nas ima i želimo da svi upišu master studije na budžet, naglasio je on.

Prema rečima Mihajlovića drugi zahtev studenata je da studenti druge godine tog fakulteta dobiju status budžetskih studenata.

"Njima je plaćena školarina ali nisu dobili status budžetskih studenata prošle godine, a zahtev je i da studenti prve godine kada očiste godinu budu finansirani iz budžeta", objasnio je on.

Mihajlović je rekao i da je četvrti zahtev studenata da ih primi predsednik Republike Boris Tadić i da su zato svoje zahteve danas predali na pisarnici Predsedništva.

Studenti su izveli i performans u okviru koga su prodavali bubrege za 3.000 evra koliko košta školarina na master studijam

Pogledajte još