Sezona u Superligi je bila uspešna

BEOGRAD, 10. juna 2009. (Beta) - Komesar za takmičenje Superlige Srbije Branislav Delić rekao je da je zadovoljan završenom fudbalskom sezonom, ali da je veliki problem takmičenja slaba poseta na stadionima.

Sednica Upravnog odbora Zajednice fudbalskih klubova Superlige Srbije održana je danas i na njoj su, kako je rečeno, usvojeni izveštaji svih organa Zajednice.

"Takmičenje u Superligi je uspešno završeno. Međutim, ostao je problem iz prethodnih sezona oko posete na stadionima. Prosek od 2.300 gledalaca je mali i imamo obavezu da pokušamo to da popravimo", rekao je Delić na konferenciji za novinare.

Saopšteno je da ove sezone nije bilo većih problema i prigovora, osim oko utakmica koje su završene službenim rezultatima. Meč između Banata i Vojvodine registrovan je službenim rezultatom 3:0 za Banat jer je fudbaler Novosađana Igor Grkajac nastupio na tom meču, iako nije bio u zapisniku.

Takođe i utakmica između Čukaričkog i Rada registrovana je sa 3:0 za Rad zbog dugovanja Čukaričkog prema bivšem igraču Milanu Poledici.

Istaknuto je i da je disciplina među igračima na terenu bolja nego prethodnih godina, ali i nezadovoljstvo ponašanjem predstavnika klubova i trenera.

Najkasnije 30 dana pre početka sezone održaće se Skupština Zajednice na kojoj će biti glasano o predlogu statuta Zajednice. Tada će se izvršiti izvlačenje takmičarskih parova i ustanoviti kalendar takmičenja.

Generalni sekretar Zajednice Miodrag Janković rekao je da će iz bezbednosnih razloga, kao i prethodnih sezona morati da se odvoje Partizan i Crvena zvezda, kako se ne bi dogodilo da u isto vreme igraju utakmice na svojim stadionima.

Takođe, odvojiće se i OFK Beograd i BSK iz Borče, jer će sledeće sezone igrati utakmice na stadionu na Karaburmi.

Janković je potvrdio da je disciplinski sudija Superlige Nikola Latinović suspendovao Čukarički zbog duga prema bivšem igraču Nikoli Joloviću.

"Čukarički je obavezan da izmiri dugovanja prema Joloviću inače neće moći da se takmiči. Verujem da do toga ipak neće doći", rekao je Janković.

Pogledajte još