Doktorski rad za 3.000 evra

Prodaja akademskih radova je sve učestalija, a fakulteti nemaju način da to spreče.

Jedna studentkinja javila se portalu 24sata.rs da bi se požalila kako je "pošteno" platila svoj diplomski rad, ali da je prevarena.

"Zaista ne znam kome bih se drugom obratila i iznela problem koji sam imala. Kontaktirala sam sajt (naziv poznat redakciji) i od njih sam tražila da mi napišu rad od oko 70 strana na temu mendažmenta. Dogovorili smo se za cenu od 50 evra. U međuvremenu smo bili u kontaktu putem mejla. Ja sam uplatila traženi iznos i na kraju dobila rad sa potpuno drugom temom, nesređenim podacima i smešnim brojem strana. Slala sam mu još nekoliko mejlova, žalila se, ali od njega ni traga, ni glasa ", požalila se ova studentkinja portalu 24 sata.

Student generacije jednog beogradskog fakulteta živi raskalašno pišući radove za druge i omogućavajući im da tako čak i doktoriraju, piše ovaj portal.

"Pišem doktorate samo iz oblasti koja je srodna mojim studijama. S obzirom na to da doktorati zahtevaju posebno vreme i istraživanje, njih naplaćujem najskuplje, i do 3.000 evra, dok za običan seminarski tražim oko 50 evra ", kaže ovaj mladi doktorand napominjući da već godinama ne može da nađe pravi posao.

Radovi se naručuje preko sajta koji nudi takvu uslugu i preko kontakt mejla dogovaraju se cena, tema sastava i datum “isporuke”.

Izvor: b92

Pogledajte još