Srbija pobedila Švajcarsku u Zaječaru

BEOGRAD, 10. juna 2009. (Beta) - Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Zaječaru selekciju Švajcarske sa 35:27 (15:11) u utakmici sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Mladen Bojinović sa osam golova, Uroš Mitrović postigao je šest pogodaka, a Marko Vujin dodao je na to još pet golova.

Srbija sada vodi na tabeli Druge grupe se 11 bodova iz sedam utakmica, a bod manje ima Rusija koja sutra igra sa Farskim Ostrvima. Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane reprezentacije u grupi.

Izabranici Jovice Cvetkovića dobro su počeli utakmicu i posle nekoliko minuta došli su do prednosti od 4:0.

Nakon toga došlo je do opuštanja u redovima reprezentacije Srbije, što su gosti iskoristili i smanjili na 8:6.

Ipak, do kraja prvog poluvremena "orlovi" su opet podigli nivo igre u odbrani i realizovali nekoliko kontranapada, što im je donelo vođstvo od četiri gola u 30. minutu (15:11).

Uvodni minuti drugog poluvremena takođe su pripali domaćoj selekciji, koja je u 40. minutu došla do prednosti od 23:16.

Ipak, u narednih deset minuta Švajcarci su zaigrali mnogo bolje u odbrani, pa su u 52. minutu prišli na tri gola zaostatka (25:22).

Ekipa Srbije utakmicu je "prelomila" u samoj završnici, kada je sa igračem manje postigla tri gola i povela sa 30:23.
(old_image)
Selektor Srbije Jovica Cvetković posle utakmice istakao je da je veoma zadovoljan što je njegova ekipa uspela da se izbori sa imperativom pobede i vrućinom u dvorani "Kraljevića". 

"U uslovima u kojima smo igrali strašno je bilo i šetati, a kamoli trčati. Čestitam mojim igračima što su 60 minuta odigrali sjajno, uprkos teškim uslovima u hali. Mi smo postigli cilj, pobedili, i idemo dalje
", istakao je Cvetković.

Selektor Švajcarske Goran Perkovac čestitao je Srbiji na pobedi, kojom su se "orlovi" značajno približili plasmanu na Svetsko prvenstvo. Svoje igrače, sa druge strane, oštro je kritikovao.

"Srbija je zaslužila pobedu. Moji igrači su igrali kao magarci. Ekipa koja u drugom poluvremenu promaši sve šanse sa igračem više, nije zaslužila da pobedi", ocenio je Perkovac.

Reprezentacija Srbije u sledećem kolu, koje se igra 14. juna, gostuje selekciji Rusije.

Evropsko prvenstvo održaće se u Austriji od 19. do 31. januara sledeće godine.

Srbija: Kojić 1, Šešum 3, Vujin 5, Stojanović 2, Toskić 2, Ilić 5, Bojinović 7, Prodanović 3, Stanić, Marković, Pejanović, Anđelković 2, Nikolić , Mitrović 5. 

Švajcarska: Štejger, Kurt 4, Liniger 3, Ursic 2, Smid 5, Hes 3, Graubner 4, Embinger, Felman 1, Stalder, Stauber, Oltmans 2, Bucer, Huser 3.

Tabela: 

1. Srbija 11
2. Rusija 10 (-1)
3. Švajcarska 7
4. BiH 7 (-1)
5. Italija 3 (-1)
6. Farska Ostrva 0 (-1)

U četvrtak igraju:

Farska Ostrva - Rusija
BiH - Italija

Pogledajte još