Novi Sad: Žandarmi brutalno pretukli mladića

Sa dva prijatelja sam došao na istočni ulaz „Karađorđa” s malim zakašnjenjem. Utakmica još nije počela, ali su kapije bile zatvorene. Okrenuli smo se i počeli da se udaljavamo, ali je, pretpostavljam kapetan Žandarmerije jer je imao drugačiju uniformu, počeo da nas vređa. Dobacivao nam je: „Ajmo stoko, majmuni jedni, produži dalje... Okrenuo sam se i rekao mu da ne može tako da se ponaša jer već odlazimo. Tada je prišao, počeo da me gura, na šta sam mu rekao da se pomeri i da ne sme da me dira, što je bio okidač za prvi udarac”, priča Golić.

Tada se, kaže, ovom policajcu pridružilo još njih šest do deset, pa su ga oborili na zemlju i šutirali po telu i glavi. Onda su ga, tvrdi, odveli u stanicu, gde je odbio lekarsku pomoć jer mu nisu dozvolili da povrede fotografiše pre lekarske intervencije. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica, što tvrdi, nije radio.

"Kada su me pustili, otišao sam u Urgentni centar. Tamo su utvrdili povrede po glavi, leđima, rukama i stopalu, kao i rasekotinu iznad levog oka, koja je ušivena. U urinu su mi pronađeni tragovi krvi. Rekao sam šta se dogodilo, ali lekari nisu pozvali policiju, već je u izveštaju napisano da su povrede nastale u tuči, što nije istina, jer se nisam potukao, već su mene tukli bez razloga", ogorčen je Golić.

U novosadskoj policijskoj upravi kažu da svaki građanin koji smatra da mu je policija povredila bilo koje pravo ili prekoračila svoja zakonska ovlašćenja u postupanju ima pravo da podnese pritužbu.

Izvor: 24sata

Pogledajte još