"Termoelektrane i kopovi Kostolac" ostvarili dobit od 2,7 milijardi dinara

Prema rečima prvog čoveka kompanije Dragana Jovanovića, racionalizacije troškova su dale efekte u prvoj polovini godine a to je, kako je istakao, ključni zadatak svih zaposlenih i do kraja godine.

PD TE-KO Kostolac je kompanija u sastavu Elektroprivrede Srbije, koja realizuje najveći investicioni poduhvat - reč je o revitalizaciji blokova i izgradnji infrastrukturnih objekata u vrednosti od 340 miliona dolara, navodi se u saopštenju, povodom predstojećeg Dana preduzeća i Dana rudara Srbije - 6. avgusta.

U toku su i završni pregovori koji se odnose na investicije za gradnju novog bloka B3 snage 350 megavata i proširenje kapaciteta Površinskog kopa "Drmno" na 12 miliona tona uglja godišnje.

U saopštenju se navodi da je za sedam meseci ove godine u Kostolcu proizvedeno oko 3,4 milijarde kilovatsati električne energije i isporučeno elektroenergetskom sistemu naše zemlje, što je nešto manje od ambicioznog plana za ovu godinu od 6,6 milijarde kilovatsati.

Prva polovina ove godine bila je hidrološki dobra, što je pogodovalo proizvodnji struje iz hidropostrojenja, a termo-kapaciteti su zato radili sa smanjenim kapacitetom.

Na Površinskom kopu "Drmno" do kraja jula je proizvedeno oko 4,6 miliona tona uglja i 25 miliona kubnih metara otkrivke.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još