fbpx

Kina: Pokušao da lažira smrt, ali mu je bilo prevruće

Više od deset ljudi je tvrdilo da su čenguani - pripadnici parapolicijskih snaga - na smrt pretukli prodavca gaziranih pića u centralnom gradu Vuhanu.

Kako su prenele agencije Sinhua i AFP, zbog navodne brutalnosti u Vuhanu došlo je i do okupljanja demonstranat koji su tražili desetine hiljada juana (više hiljada dolara) odštete dok je prodavac, po imenu Han, nepomicno ležao na nosilima prekriven čaršafom.

Han je, medjutim,iznenada skočio s nosila, popio gutljaj pića i zaplakao: "Previše je vruće. Ne mogu više da izdržim", prenela je agencija Sinhua.

Delovi Kine su izloženi izuzetno visokim temperaturama ovog leta i ispostavilo se da je vrućina, koja je prema lokalnim stanovnicima dostizala 45 stepeni, bila previsoka i za Hana, preneose agencije.

Policija je uhapsila Hana i dvojicu drugara zbog remećenja javnog reda, navela je agencija.

Čenguani su inače već izvesno vreme na lošem glasu zbog zloupotrebe vlasti.

Prošlog meseca šestorica čuvara reda je prebila na smrt jednog prodavca lubenica u centralno provinciji Hunan, što je dovelo do protesta.

Vlasti su nakon toga preduzele mere kontrole kako bi sprečile izbijanje nereda u zemlji i angažovale veći broj policajaca da prate rad čenguana.

Izvor: b92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.