Ronaldo odlazi u Real za svetski rekord od 80 miliona funti

BEOGRAD, 11. juna 2009. (Beta) - Engleski Mančester junajted prihvatio je ponudu Reala iz Madrida od 80 miliona funti (93,9 miliona evra) za Portugalca Kristijana Ronalda, javila je televizija Skaj.

Šampion Engleske dao je Ronaldu dozvolu da počne pregovore sa madridskim klubom. Ako Portugalac promeni sredinu, postaviće novi rekord u visini transfera u istoriji fudbala.

Skaj je na svom internet sajtu objavio da će Ronaldo uskoro otputovati u Madrid kako bi prošao lekarske preglede.

"Dobili smo ponudu od 80 miliona funti za Kristijana Ronalda, što predstavlja novi svetski rekord. Na zahtev igrača, koji je izrazio želju da napusti klub i nakon razgovora sa njegovim menadžerima, dozvolili smo Kristijanu razgovore sa španskim timom", navodi se u saopštenju Mančester junajteda.

U saopštenju se dodaje da bi transfer trebalo da bude realizovan do 30. juna i da do tada neće komentarisati pregovore Ronalda sa Realom.

Ronaldo će biti drugo veliko pojačanje Reala u ovom prelaznom roku, a pre nekoliko dana Madriđani su za više od 60 miliona evra doveli Brazilca Kaku iz Milana.

Ronaldo je u Mančester došao u leto 2003. godine, a za engleski klub odigrao je 323 utakmice i postigao 123 gola. On je sa Mančesterom osvojio titulu prvaka Evrope, tri titule šampiona Engleske i dva Liga kupa.

Pogledajte još