FIA ne može da natera Ferari da se takmiči

BEOGRAD, 11. juna 2009. (Beta) - Šef ekipe Ferarija u Formuli jedan Stefano Domenikali izjavio je da Svetska automobilistička federacija ne može na silu da prijavi italijanski tim za učešće u takmičenju za sledeću sezonu.

Ferari predvodi grupu timova koji se protive novim pravilima FIA, pre svega budžetskom ograničenju od 40 miliona funti. Rok za prijavu ekipa za sledeću sezonu ističe sutra.

"Pozicija Ferarija nije se promenila. Još 29. maja, zajedno sa nekoliko ekipa, poslali smo uslovnu prijavu i predloge za izmenu pravila. Kao i uvek, pokušaćemo da pronađemo rešenje koje je prihvatljivo za sve strane. Ako to nije moguće, FIA neće moći da računa na Ferarijevu prijavu za sledeću sezonu", rekao je Domenikali za Eurosport.

FIA je pre nekoliko meseci odlučila da uvede budžetsko ograničenje, a da sve ekipe koje ga prihvate dobiju veću slobodu u tehnološkom razvoju bolida.

Ferari, Reno, Tojota prvi su se usprotivili tome, a ekipa Vilijamsa nedavno je suspendovana jer je jedina pristala na nova pravila Svetske automobilističke federacije.

Očekuje se da ta organizacija sutra zvanično saopšti koje će ekipe učestvovati u šampionatu Formule jedan sledeće sezone.

Pogledajte još