Pre 51 godinu: Umrla najseksepilnija glumica svih vremena

Njena smrt bila je predmet raznih spekulacija i teorija zavere. Postoje indicije da je ubijena zbog ljubavne afere sa američkim predsednikom Džonom Kenedijem, da se iz nehata otrovala prekomernim uzimanjem lekova ili da je sebi smišljeno oduzela život, rešivši da okonča sa neprestanim razočaranjima u karijeri i ljubavnom životu.

Poznata glumica rođena je kao Norma Džin Mortenson 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu. Svoje detinjstvo i tinejdžerske dane provela je uglavnom po sirotištima, jer ju je otac ostavio, a majka joj je relativno brzo posle porođaja poslata u bolnicu za mentalno obolele osobe.

1946. godine došla je u Holivud i posle nekoliko filmova koji nisu bili naročito zapaženi, sporednom ulogom u hitu “Sve o Evi” skreće pažnju na sebe. Merilin je vrlo teško padalo što su joj celog života dodeljivane uloge naivnih i praznoglavih plavuša, i devojaka željnih novca, zbog čega, kako je mislila, nije mogla da pokaže svoje glumačke vrednosti.

Kada nije snimala, radila je kao foto model slikajući se obnažena za kalendare, pa je ubrzo postala jedan od najvećih seks simbola. Iako je želela da je pamte kao glumicu, ovo je do danas ostala prva asocijacija na ovu lepu plavušu.

Ipak, Američki filmski institut je njen potencijal prepoznao smestivši je na šesto mesto na listi deset najvećih glumica svih vremena.

Vrhuncem u njenoj karijeri se smatra film “Neki to vole vruće”, za koji je dobila Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu. Iako je bila poznata po svojim komičarskim sposobnostima, pred kraj karijere okrenula se ozbiljnijim ulogama.

Merilin Monro je bila kulturna, modna i gej ikona, i jedan od najvećih seks simbola dvadesetog veka.

Izvor: Dnevno.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.