Košarkaši Zvezde počeli pripreme

Igrači i stručni štab crveno-belih okupili su se u dvorani Basket lend, a posle kratkog sastanka koji je održao trener Dejan Radonjić, usledilo je obavezno medicinsko testiranje.

Na prozivci trenera Radonjica bili su Boris Savović, Marko Simonović, Branko Lazić, Aleksandar Cvetković, Boban Marjanović, kao i igrači iz juniorskog pogona Nikola Rebić, Dušan Ristić, Marko Tejić, Marko Gudurić, Brano Đukanović i Nikola Čvorović.

Srpski reprezentativci Raško Katić i Luka Mitrović iskoristili su slobodan dan i prisustvovali okupljanju, a prema unapred organizovanom planu, američki internacionalci ekipi će se priključiti u drugoj polovini avgusta.

"Dobro sam se odmorio i spremno dočekujem početak priprema. Siguran sam da smo svi veoma motivisani za rad. Nadam se da će nas zaobići povrede i da će pripremni period proteći u najboljem redu", rekao je Marko Simonović nakon što je odradio test opterećenja na pokretnoj traci.

Bek crveno-belih Branko Lazić jedan je od igrača koji su dobar deo slobodnih dana iskoristili za individualni trening.

"Želeo sam da se postepeno uvedem u trening kako bih što lakše podneo napore na startu. Radio sam u teretani, a dosta vremena posvetio sam trčanju pa se nadam da ću izbeći upale mišića koje su uobičajene u početnoj fazi priprema. Predstoji nam naporan rad, ali siguran sam da smo se svi uželeli košarke", rekao je Lazić.

Košarkaši Zvezde će prvih nekoliko dana trenirati u dvorani u Železniku, a bazičan deo priprema obaviće od 10. do 30. avgusta na Zlatiboru.

(Tanjug)

Pogledajte još