Generalka nakon raskida: Kako očistiti život od bivšeg

Poruke

Njegova prva poruka puna je nesigurnosti, slatkih reči i truda da te osvoji, a svaki put kada je vidiš oči ti ispune suze? Umesto da živiš u prošlosti i pitaš se gde je sve pošlo nizbrdo, jednostavno izbriši poruke koje te vraćaju u neko vreme koje je prošlo. Čitanje njegovih poruka iz vremena kada još pokušavao da te osvoji stvoriće iluziju da se sve može vratiti na staro, što vrlo često nije opcija.

Facebook

Glupo ga je izbrisati s Facebooka, pogotovo ako niste raskinuli u svađi, ali za tebe je bolje da ne znaš što radi pa ga jednostavno sakrij. Osim skrivanja njegovog profila, sasvim je u redu da obrišeš sve poruke iz inboxa, jer ono što važi za mobilni telefon, važi  i za društvene mreže.

Fotke

Imaš ih na telefonu, na Facebooku, na stolu… Svaki put kad vidiš njegovu sliku, neće ti biti svejedno pa je najbolje da ih se rešiš. Ne kažemo da moraš da ih spalši ili baciš, ali bilo bi dobro da ih sakriješ od sebe. One na Facebooku izbriši i spremi u neki folder, a one koje imaš na stolu skloni u fioku ili ih daj drugarici na čuvanje.

Suveniri

Vaša prva ulaznica iz bioskopa, suvenir koji ti je doneo kada je putovao ili poklon za rođendan samo su stvari koje će te podsećati na vezu i otežavati proces preboljevanja. Ne moraš ih baciti, ali drži ih negde gde nećeš morati da ih gledaš svaki dan. Ako je tip bio kreten, uzmi kesu za smeće i sve potrpaj unutra: Tebi će biti lakše jer ćeš imati osećaj da se rešavaš prošlosti, a kasnije nećeš imati uspomene koji te podsećaju na lošu vezu.


Index.hr

Pogledajte još