Mihajlović: Rano je da omladinci pređu u A reprezentaciju

"Niko od nas nije očekivao da će omladinska reprezentacija osvojiti Evropsko prvenstvo, ali posebno meni, kao i svima u Srbiji, mnogo je drago zbog toga što su to uradili. To je veliki uspeh, istorijski događaj, i zbog toga su svi zadovoljni jer to mnogo znači za naš fudbal i zemlju", rekao je Mihajlović agenciji Beta.

Reprezentacija Srbije za igrače do 19 godina trijumfovala je prošlog četvrtka na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i tako napravila veliko iznenađenje. Srbija je u finalu pobedila Francusku sa 1:0.

"Oni su takmičenje osvojili na grupu, ne na individualni kvalitet. Tako treba da igra i A reprezentacija", istakao je Mihajlović.

On je ocenio da je uspeh u Litvaniji postignut, iako ekipa nije bila najjača na prvenstvu, već je kolektivom nadoknadila nedostatak individualnog kvaliteta.

"Ima tu dobrih igrača, ali ono što A reprezentaciji treba da služi za primer jeste to što je uspeh postignut, iako nema individualnog kvaliteta, već je prisutan jak kolektiv. Ova reprezentacija je najbolji primer, jer nije bila najbolja, bila je možda peta ili šesta, ali je kolektivom uspela da smanji razliku i osvoji prvenstvo", kazao je Mihajlović.

Selektor "orlova" je rekao da bi omladinski reprezentativci mogli da se priključe nacionalnom timu tek za dve godine, ako nastave s dobrim igrama.

"U A reprezentaciji je samo Aleksandar Mitrović, a ostali, ako budu nastavili da igraju dobro i standardno u svojim klubovima, onda bi za dve godine mogli da dođu do nacionalnog tima. Ali, to opet zavisi i od toga ko će biti selektor tada", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je naveo da su mu se u omladinskoj reprezentaciji, pored Mitrovića, posebno svideli Petar Golubović, Andrija Luković, golman Predrag Rajković i kapiten Marko Pavlovski.

Beta

Pogledajte još