Na plus 40: Peške do Beograda jer je nezaposlen i ne zna kako da preživi

Zec je sinoć prošao kroz Novi Sad, a oko 10h se već nalazio kod Stare Pazove. Prema njegovim rečima, na putovanje je poneo mobilni telefon, lekove i flašu vode, a jede šljive koje pronađe usput.

Prema njegovim rečima, nezaposlen je, više puta obraćao lokalnoj samoupravi u Odžacima i tražio socijalnu pomoć, ali je nije dobio.

On i supruga ne rade, imaju dvoje odrasle dece, ali nikakvu pomoć ne dobijaju.

"Godinama živim bez struje jer nisam imao da platim račune. Nezaposlen sam, bolestan, ratni vojni invalid, a žena mi je stopostotno nepokretna. Ona ima samo godinu i po dana radnog staža i ne može da dobije primanja. Ja sam pokušavao da dobijem socijalnu pomoć, ali bezuspešno. Gladan sam", kaže Zec za Novosadski informativni portal.

Do sada je dva puta štrajkovao glađu pred zgradom opštine, ali je oba puta prekidao štrajk jer niko nije želeo da ga primi. Jednom je zbog narušenog zdravlja kolabirao, jer je dijabetičar sa anginom pektoris.

Prema njegovim rečima, nije video nijedan drugi način da skrene pažnju na svoje probleme, osim da na plus 40 krene peške za Beograd, gde se nada da će ga primiti ministar pravde Nikola Selaković.

"Želim da mu postavim pitanje - kako je moguće da neko očekuje da plaćam dažbine, a niko u porodici ne radi. Kako da preživim uopšte? Da li on ima neku formulu, ako je ministar pravde, i ako pravde u ovoj državi uopšte ima", očajan je Zec.

On je bez posla od 1995, a jedini prihod ostvaruje prodajom stare gvožđurije na pijaci u Odžacima. U opštini Odžaci niko nije mogao da demantuje njegove navode, jer su predsednica opštine i predsednik skupštine na odmoru.

(Izvor: 021.rs - M.Sovilj)

Pogledajte još