Šta je Džeki Kenedi rekla Merilinki na priznanje o aferi !?

Kada je Merilin Monro telefonom pozvala Džeki Kenedi da bi joj priznala da ima aferu sa njenim suprugom, tadašnja prva dama SAD je rekla: "To je sjajno. Iseliću se a ti preuzmi sve probleme".

Ova i slične tenzije između Džona F. Kenedija i Žakline Kenedi u poslednjoj godini života američkog predsednika obelodanjene su u novoj knjizi Kristofera Andersena "These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie".

Andersen u knjizi opisuje kako je prva dama uglavnom ćutke prihvatala "švrljanje" Dž.F.K.-a ali da joj je njegova veza sa holivudskom sirenom "najviše smetala".

Ako je suditi prema knjizi čiji su odlomci objavljeni u "Njujork postu", Monro je istinski verovala da će predsednik SAD ostaviti suprugu i oženiti se njome i navodno je prijateljici Džin Karmen rekla: "Zamisli me kao prvu damu".

Autor se u knjizi poziva na pokojnog glumca Patera Laforda koji se oženio Kenedijevom sestrom Patrišom 1954. i koji je rekao da je Monro pozvala Džeki Kenedi da bi je obavestila da Kenedi planira da je ostavi i počne da živi sa njom.

Džeki Kenedi je na to, navodno, odgovorila: "Merilin, udaćeš se za Džeka i to je sjajno. I uselićeš se u Belu kuću i preuzeti odgovornosti prve dame a ja ću se odseliti i ostaviti ti sve probleme".

I pored naizgled opuštenog stava prema aferi, Džeki Kenedi je duboko patila zbog vanbračnih aktivnosti svog muža, a naročito zbog veze sa Merilin Monro, tvrdi Andersen.

U knjizi, piše "Indipendent" se navodi i da su američki predsednik i njegova supruga redovno uzimali amfetaine i primali injekcije sterioda koje im je prepisao čovek sa nadimkom Doktor Filgud.

Andersen tvrdi da je predsednik četiri puta nedeljno uzimao visoke doze steroida i amfetamina povrh koktela lekova koje je primao zbog drugih bolesti.

I pored upozorenja pisca Gora Vidala koji je bio užasnut kada je čuo da Doktor Filgud leči predsednika, prva dama je i sama primala injekcije.

Vidal je navodno rekao Džeki Kenedi da je Doktor Filgud, lekar opšte prakse čije je pravo ime Maks Džejkobson, "loša vest" i čovek koji je "izludeo više ljudi".

Izvor: Novosti

Pogledajte još