Vulin: Biće novca za radnike na KiM

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da će se Kancelarija zauzeti da se reši problem kašnjenja u isplati naknade, kao što je to činila i do sada.

"Sve što je u granicama naših mogućnosti, mi ćemo raditi i siguran sam da će se sredstva naći. Ona su predviđena i moraće biti dodeljena onima kojima po zakonu i pripadaju", rekao je Vulin novinarima tokom boravka u Leposaviću.

Dodao je da taj problem može da se reši na "jednom veoma prostom sastanku" i zapitao ko će imati štete od blokade puta na severu Kosova i Metohije.

"Da li će biti oštećeni stanovnici severa Kosova i Metohije, ili stanovnici Subotice ili Budimpešte? Stradaće ljudi koji ovde žive jer će kasniti mleko, deca će teže moći da se kreću, neko će stradati zbog vrućine a sve može da se reši",
rekao je Vulin i naglasio "ne postoje dve suprotstavljene strane".

Vulin je pozvao građane da budu jedinstveni i poručio im da ne dižu barikade prema svojoj državi Srbiji.

"Drugu državu nemate i niko vas bolje ne razume nago vaša država, i kad kasni, ona će ispuniti svoju obavezu. Ali pritisak je na pogrešnoj strani", rekao je Aleksandar Vulin.

Sindikati društvenih preduzeća iz Leposavića danas su od 11 do 14 sati blokirali put između Raške i Kosovske Mitrovice, u mestu Donje Jarinje.

Oni su tražili da se odmah isplate zaostale privremene naknade zaposlenim radnicima društvenih preduzeća za sedam meseci 2013. godine, kao i da se one usklade sa minimalnom cenom rada koju je utvrdila Vlada Srbije.


B92

Pogledajte još