Zidan je bio vrhunski igrač, ali i loša osoba

BEOGRAD, 11. juna 2009. (Beta) - Bivši reprezentativac Italije i član Juventusa Fabio Kanavaro priznao je da je Zinedin Zidan "najneprijatniji" fudbaler protiv kojeg je igrao.
 
"Zidan je, definitivno, najneprijatnija osoba sa kojom sa igrao. Nikada ga nisam voleo na terenu i uvek smo imali rasprave. Iako je bio fudbaler svetske klase, nisam video da ima osećaj za fer-plej", napisao je Kanavaro u autobiografskoj knjizi, čije delove je objavio list Gazeta delo Sport.

Kanavaro je podsetio na gest Zidana u finalu Mundijala 2006, kada je francuski reprezentativac glavom namerno udario Marka Materacija, nakon čega je dobio crveni karton.

Kanavaro se u ovom prelaznom roku vratio u Juventus iz madridskog Reala, u koji je došao 2006. godine. Zidan i Kanavaro nisu igrali zajedno u Juventusu, ali su često bili na suprotnim stranama u italijanskom prvenstvu, pošto je Kanavaro do 2004. igrao za Parmu.

Italijanski fudbaler otkrio je da je na odluku o povratku u Juventus najviše uticao novi trener "crno-belih" Ćiro Ferara.

"Ćiro mi je još u aprilu poslao poruku u kojoj je napisao da moramo da razgovaramo. Pozvao sam ga i rekao mi je da uprava Juventusa želi ponovo da me angažuje", navodi se u Kanavarovoj knjizi.

Povratak Kanavara, kako pišu italijanski mediji, doveo je do negodovanja dela navijača Juventusa koji ne mogu da mu oproste odlazak iz kluba u leto 2006, kada su "crno-beli" izbačeni u drugu ligu zbog nameštanja utakmica.

Pogledajte još