Lekari se bore da spasu ruku devojci povređenoj u saobraćajnoj nesreći (VIDEO)

Ona je helikopterom prebačena u Klinički centar Srbije gde se lekari bore da joj spasu ruku.
Ona je danas posle podne kolima hitne pomoći transportovana iz pljevaljske bolnice do susednog Prijepolja odakle je helikopterom prevezena u Klinički centar Srbije u Beogradu.

Njoj će u Kliničkom centru Srbije pokušati da mikrohiruškim zahvatom zašiju desnu ruku koja je prilikom udesa amputirana.

Zoran Tabaš, direktora Opšte bolnice u Pljevljima, kaže da je stanje pcijentkinje Obradović stabilno i nije životno ugrožena.

"Pacijentkinja Obradović sada nije životno ugrožena, povreda je zbrinuta i njeno hemodinamičko stanje je stabilno. Radi se o državljanki Srbije pa je transportovana do Prijepolja kako bi je odatle prebacili helikopterom u Klinički centar Srbije. Njena ruka može da se mikrohiruški zašije"
, rekao je Zoran Tabaš, direktor Opšte bolnice u Pljevljima.

Postoji šansa da se spase ruka

On je objasnio da je nakon udesa na Žabljaku pacijentkinja Obradović dovezena u jednom teškom stanju životne ugroženosti zbog iskrvavljenja i praktično desna ruka je bila amputirana skroz do ispod ramena.

"Mi smo tu odmah napravili reviziju povrede, zaustvaili krvarenja, uključili adekvatnu infuzionu terapiju i izvršili transfuziju krvi", kaže Tabaš.

On kaže da je pacijentkinja dosta dobro, stabilna i nije životno ugrožena i da je pored navednih povreda u udesu zadobila i povrede desnog temena glave.

Doktor Tabaš je objasnio da postoje šanse da se spasi desna ruka i to bi prema njegovim rečima, posle ovakvih povreda bilo idealno. Tabaš je naglasio da su meka tkiva desne ruke ugrožena dosta i to predstavlja problem ali postoji šansa da se u Beogradu mikrohiruški presadi.

"Da li će ruka ostati ili neće to je pitanje ali smatram da će se gore sve pokušati da to hiruški urade i kad bi ostala desna ruka to bi bilo idealno"
, objasnio je Tabaš.

Povređen i Ivanin brat i još jedna saputnica, ograda probila auto celom dužinom

U saobraćajnom udesu na putu Žabljak –Šavnik
lakše povrede zadobili su Ivanin brat Srđan (24) koji je upravljao automobilom marke fijat dok je takođe lakše povrede zadobila i njihova saputnica Nevena Veselinović (26).

Svi povređeni nalazili su se u vozilu marke "fiat" registarskih oznaka UE 014 JJ kojim je upravljao Srđan Obradović.

Nezgoda se dogodila iz još neutvrđenih razloga. Tom prilikom vozilo je na suvom i preglednom putu prešlo na lijevu stranu i udarilo odbojnu gredu. Vozilo se tu nije zaustavilo već je deo od odbojne šine probio šoferšajbnu pri tom prošao kroz unutrašnjost i zadnje staklo.

Očevidci su na licu mesta zatekli jeziv prizor potpuno uništenog auta kroz koje je celom dužinom prošla odbojna šina, polomljena stakla i razbacane stvari.

Policija obezbeđuje lice mesta u dok nadležni Državni tužilac nije obavio uviđaj, a saobraćaj je na tom delu puta do okončanja uviđaja bio obustavljen i preusmeravan na alternativne pravce.


Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.