Dačić: Ne smatram da izveštaj o svom radu treba da podnesem Zorani Mihajlović

Dačić je televiziji B92 rekao da nema ništa protiv toga da najveća stranka u vladajućoj koaliciji, Srpska napredna stranka, preuzme resore finansija i privrede.

"Ne moram da budem uopšte ni premijer ni ministar unutrašnjih poslova, ali dok to jesam treba da imamo korektan odnos"
, rekao je Dačić upitan o izjavi potpredsednice SNS Zorane Mihajlović da jedan čovek ne može danas biti uspešan ako obavlja više funkcija u Vladi Srbije i da je od Dačića očekivala iskren izveštaj o radu.

Dačić je rekao da nije smatrao da izveštaj o svom radu treba da podnese Zorani Mihajlović, koja je ministarka energetike Srbije.

Upitan o eventualnim stranim kadrovima u vladi, Dačić je rekao da se tome ne protivi, ali je dodao da je prethodno potrebno videti kakav će biti koncept vlade i da li će ti ljudi moći da donesu rezultate.

Na pitanje o eventualnom angažovanju bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana, Dačić je rekao da ako je on bio dobar za MMF ne vidi zašto ne bi bio dobar za Srbiju.

"Nisam protiv dolaska stranaca ako to ima pozitivnog efekta na našu vladu i zemlju", rekao je Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, i istakao da je bitan učinak koji bi strani kadrovi imali u srpskoj vladi.

Blic

Pogledajte još