Zvezda pisala Dačiću: Jednak tretman za sve klubove

"Pošto KK Crvena zvezda veruje da živi i radi u demokratskom i višepartijskom sistemu, u kome jedan čovek nema apsolutnu moć, u kojoj svako radi svoj posao i u kome ne vladaju parole 'Jedna zemlja, jedan vođa, jedan klub', mi želimo vama kao premijeru, ali i nekadašnjem predsedniku KK Partizan, da ukažemo na naše probleme koji i dalje nisu mali", navodi se u pismu.

Crveno-beli su podsetili da su i neki klubovi njihovog sportskog društva u prošlosti bili ugašeni, a računi blokirani i da to niko u Zvezdi nije video kao zaveru.
"Klub koji je bio opterećen ozbiljnim finansijskim problemima praktično je došao na ivicu gašenja 2011. godine. Nismo se tada držali jeftinih priča o 'brendu naše zemlje' iako po istoriji, trofejima i broju navijača to zaista i jesmo, već smo prionuli na posao sanacije kluba. Veliku pomoć države nismo imali, osim ako svakodnevne blokade ne posmatramo kao aktivno učešće države u rešavanju našeg problema. Zato ponovo postavljamo pitanje, da li u Srbiji važe ista pravila za sve", ističe se u pismu.

Zvezda je podsetila i da košarkaški klub Partizan godinama nije plaćao porez i da mu račun tada nije bio u blokadi, a da je potom odbio ponudu o reprogramu poreza.

Crveni-beli navode i da su u poslednjih par godina uradili nekoliko nezavisnih revizija poslovanja i prikazali koliko su novca i od koga dobili, dok Partizan to nije učinio.
"Ne znamo o kakvom gašenju priča Vujošević kada su KK Partizan 12 godina uzastopno, a FK Partizan šest godina zaredom šampioni Srbije. Međutim, moramo da primetimo da su ŽKK Crvena zvezda kao nekadašnji prvak Evrope ili VK Crvena zvezda kao prvak nekadašnje države zaista i bili ugašeni, pa teškom mukom ponovo vraćeni na sportsku mapu naše zemlje, kasnije i Evrope", kaže se u pismu crveno-belih.

Zvezda još ističe da veruje kako će Dačić najuticajniji čovek u srpskom društvu i "prijatelj sporta i nekadašnji sportski funkcioner", razumeti njen apel.

Zvezda je navela i da je spremna da kolegama iz Partizana ponudi svojevrsnu savetodavnu pomoć u sanaciji kluba, ali da neće dozvoliti i da se nečiji višegodišnji privilegovan položaj, ali i loše poslovanje pretvore danas u predstavu u kojoj smo svi navodno isti, ali u kojoj bi neko ipak da bude malo više "jednak" od drugih.
"Ukoliko se u narednim danima ipak to pokaže istinitim, tražimo od vlade Srbije da uvede dekret po kome niko od njenih članova ne sme da navija za Crvenu zvezdu, da je košarka počela da se igra u ovoj zemlji od 2001. godine i da se omogući ostalim klubovima u ovoj zemlji da na isti način kao KK Partizan reše svoje finansijske probleme", zaključuje se u pismu.

Trener Partizana Duško Vujošević juče je na početku priprema ekipe rekao da se crno-beli nalaze u veoma teškoj situciji, da nemaju isti tretman kao Crvena zvezda i zatražio od prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da kao najuticajniji čovek u zemlji pomogne u pronalaženju rešenja.

(Tanjug)

Pogledajte još