Maradona, uprkos porazu od Ekvadora, ponosan na ekipu

BEOGRAD, 11. juna 2009. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona izjavio je da je ponosan na svoje igrače, uprkos porazu od Ekvadora (2:0) koji je zakomplikovao put "gaučosa" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Kako da vam objasnim? Taktički i psihološki smo kontrolisali utakmicu. Ipak, fudbal je igra u kojoj vas stigne kazna ako ne iskoristite prilike", rekao je Maradona.

Nakon poraza od Ekvadora, Argentina je ostala na četvrtom mestu na tabeli sa 22 boda, a do kraja kvalifikacija "gaučosi" će odigrati još četiri utakmice. Petoplasirani Ekvador ima dva boda manje od Argentinaca.

Prema pravilima FIFA, prve četiri ekipe iz južnoameričke grupe kvalifikovaće se za Mundijal, dok petoplasirani tim igra baraž sa ekipom iz severnoameričke grupe.

"Dugo smo proučavali igru Ekvadora i znali smo šta mogu da urade. Nismo im dozvolili da igraju po krilima, ali smo promašili i penal, što nas je skupo koštalo", ocenio je Maradona.

Selekcija Argentine u sledećem kolu igra protiv Brazila, kome su potrebna još tri boda kako bi i teoretski osigurao mesto na Mundijalu.

"Sada se okrećemo utakmici sa Brazilom, koja je najvažnija za nas. Biće to lepa utakmica, Brazil je naš najveći rival i uvek smo izuzetno motivisani za duele sa kariokama", zaključio je Maradona.

Maradona je na mesto selektora došao u novembru prošle godine, a na dosadašnjih sedam utakmica zabeležio je pet pobeda i dva poraza.

Pogledajte još