Novi Facebook news feed: 70 odsto više pročitanih priča, 5 odsto više lajkova

Novi Njuz Fid će popularne postove, dakle one koji imaju puno lajkova i komentara stavljati na vrh liste kako ih ne bi propustili.

Tokom uobičajenog dana, korisnik Fejsbuka vidi tek 20 posto svih postova svojih prijatelja jer Fejsbuk poseduje algoritmove kojima filtrira iteresantne i nebitne sadržaje.

Ljudi su se mnogo puta žalili što ne mogu da imaju uvid u sve što njihovi prijatelji postavljaju na društvenoj mreži, a iz Fejsbuka na ovaj način pokušavaju da svojim korisnicima objasne način funkcionisanja Njuz Fida.

Sa velikom popularnošću Fejsbuka i sve više korisnika i sve više prijatelja, Njuz Fidovi bi bili pretrpani informacijama kada ne bi dolazilo do određenog filtriranja. Zato Fejsbuk detektuje svakodnevne akcije svojih korisnika poput lajkovanja, šerovanja i skrivanja postova i na taj način formira šta će prikazati na njihovom Njuz Fidu.

Sa novim poboljšanjem koje podseća na stariji popularan post, Fejsbuk kaže da je povećao procenat pročitanih priča na 70 posto dok su lajkovi skočili za 5 procenata.


Blic

Pogledajte još