Koje su tajne parova koji imaju dobar seks? i

Zakažite sastanak

Parovi kažu da ukoliko želite da imate dovoljno vremena za dobar seks, najbolje je da zakažete sastanak, mada mnogi smatraju da se na taj način može uništiti romantika i spontanost. Dogovoreni sastanak gledajte kao priliku za uživanje i povezivanje s partnerom, a ne kao dogovor koji uništava romantiku. Pre sastanka razgovarajte s partnerom i zagolicajte mu maštu s malim stvarima poput opisivanja donjeg veša koji ćete obući.

Ključ u bravu

Kada imate decu, nema opuštenog seksa dok su u kući i čak ako vam se to čini pregrubo, jednostavno zaključajte vrata dok ste u akciji. Tako nećete rizikovati da se dete probudi i uđe vam u sobu, pa doživite traume. Uvek ćete stići da se obučete i kažete da ste greškom zaključali vrata, a na taj način ćete se opustiti i prepustiti užicima.

Savršen seks na brzaka

Bračna terapeutkinja Šeron Gilčrest O’Nil ističe kako mnogi parovi znaju da uživaju u brzinskom seksu. Kada dođe dete, teško je odvojiti nešto više vremena za intimnost, a to znači duža razdoblja apstinencije što dovodi do udaljavanja između partnera. Zaboravite na duge uzavrele noći prepune ludih strasti iz filmova i zadovoljite se brzim i uzbudljivim seksom. Čim se setite užitaka koji će vas zadovoljiti, odmah ćete dobiti motivaciju i više volje. Iskoristite maštu i sve prostorije u stanu ili gde se već nalazite u tom trenutku.

Eksperimentišite

Ako ponavljate uvek jednu te istu rutinu, niko neće biti zadovoljan, pa sebi dopustite malo eksperimentisanja. Ako vam je neprijatno, napravite male korake i razgovarajte s partnerom o njegovim seksualnim fantazijama pa ih uskladite sa svojima. Zajedno pogledajte kakve sve seksi igračke postoje i verovatno ćete se dobro zabaviti i nasmejati, ali i pronaći nešto novo za akciju u krevetu.

Komunikacija

Za zadovoljavajući seksualni život važna je i dobra komunikacija. Ne postoji neki bolji način da znate šta partner želi i očekuje od vas, kako u krevetu, tako i u svim ostalim segmentima veze. Ali, takvi razgovori se ne vode neposredno pre ili za vreme seksa, već ih sačuvajte za trenutke kada ste sami i neopterećeni, kako niko ne bi osećao pritisak da odmah mora nešto promeniti i učiniti.

Bez loših izgovora

Mnogi parovi imaju razne izgovore da se nemaju seks zbog umora, glavobolje ili stresa. Seks može pomoći i kod glavobolje i u rešavanja posledica stresa, samo ga treba želeti.

Poverenje

Za intimni život koji je bogat eksperimentima i avanturama, preko je potrebno poverenje između partnera. Dobar seks zapravo je kombinacija međusobne komunikacije, poštovanja i poverenja između partnera.


B92

Pogledajte još