Pretučeni mladić se probudio iz kome: Dobro sam!

Stefan Jovanović se oporavlja na klinici za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu
Mesecima je gledao samo u jednu tačku, nije progovarao, a mašine su umesto njega disale i hranile ga. Stefan je pre tri dana prvi put pokazao znake oporavka. Počeo je samostalno da guta, ali i da komunicira s majkom i lekarima.

''Kada sam ušao u njegovu sobu i pitao ga kako se oseća, rekao mi je „Dobro sam“, a prilikom odlaska i „Doviđenja“. To su prve njegove reči nakon dužeg perioda, s obzirom na to da je pre neki dan počeo da ispušta i glasove. On ima teške povrede, ali njegovo zdravstveno stanje se polako popravlja. Jeste mu oduzeta leva strana tela, ali to sve može da se promeni. Oporavak ide postepeno i zadovoljni smo'' rekao je juče za „Blic“ prof. dr Stevan Jović, direktor Klinike za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“.

Stefanova majka Mira Jovanović, koja je stalno uz njega, kaže za „Blic“ da je srećna što ima pomaka, iako je bila u strahu jer je pet meseci bio kao biljka.

''Buđenje iz kome nije bilo odjednom, nego polako. Prvo je otvorio oči, mada nismo bili sigurni da je mogao da nas vidi. Sada nas razume i komuniciramo. Desnu ruku i nogu pomera, a počeo je i samostalno da guta i žvaće'' navodi majka.

Ona kaže da je kao majku sada najviše zanima kakvo će suđenje biti, odnosno da li će počinioce teretiti za nanošenje teških povreda ili za pokušaj ubistva.

Dok se Stefan budi iz kome, u kragujevačkom Višem sudu juče je nastavljeno suđenje Darku Radivojeviću (21), optuženom za ubistvo u pokušaju, i njegovom pomagaču Nikoli Š. (20). Napadač na Jovanovića je u pritvoru od aprila, a Nikola Š. se nakon puštanja iz pritvora brani sa slobode.

Sudiji Gordani Veljović juče su radnici Centra za socijalni rad podneli izveštaj o Radivojeviću u kojem se navodi da „ima snižen prag tolerancije na frustracije“ i „ nedovoljno i usporeno socijalno prilagođavanje“. Pred sudom je rečeno i da je Darko Radivojević korisnik usluga centra bio još kao maloletnik jer je pokazivao „neprilagođeno ponašanje“.

Maturant Politehničke škole Stefan Jovanović je 28. marta, oko devet sati, napadnut bejzbol palicom u kafiću „Tabasko“, koji se nalazi preko puta škole. Sedeo je s drugaricama za stolom kada su ušli Radivojević i Nikola Š. Prvi ga je udarao palicom po glavi, a Nikola Š. je optužen da je čuvao stražu. Policija je Darka uhapsila posle trodnevne potrage jer se sve vreme krio u šumi u okolini Kragujevca.

Izvor: Blic

Pogledajte još