Nikolić sačuvao Dačiću policiju: Premijer ne da funkciju u MUP

Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić juče je na pitanje njegove pozicije ministra unutrašnjih poslova odgovorio protivpitanjem: „A zašto je podneo ostavku na mesto ministra unutrašnjih poslova kad je to ministarstvo, pored Ministarstva odbrane, ocenjeno kao najbolje“.

On je time odgovorio funkcionerima iz Srpske napredne stranke koji ovih dana izjavljuju da bi Dačić trebalo da podnese ostavku na mesto ministra unutrašnjih poslova, uz podsećanje da se i vicepremijer Aleksandar Vučić odrekao funkcije u Ministarstvu odbrane.

Dačić je za B92 rekao da on o rekonstrukciji Vlade nije razgovarao s ministarkom Zoranom Mihajlović, niti s potpredsednikom SNS Bratislavom Gašićem, već s liderom naprednjaka Vučićem, piše "Blic".

"Ne moram da budem uopšte ni premijer ni ministar unutrašnjih poslova, ali dok to jesam, treba da imamo korektan odnos", kazao je Dačić, ukazujući da nije baš prirodno da se ministar tako odnosi prema premijeru, kao i da nije shvatio da on treba ministarki Mihajlović da podnosi izveštaj o radu. Dačić dodaje da nije u redu ni da Gašić pominje ljudski, moralni i politički kredibilitet. Dodao je da, ako postoje politički razlozi za te priče, onda o tome treba da se razgovara.

U SPS smatraju da je rekonstrukcija završena. Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović za „Blic“ kaže da je na rekonstrukciju stavljena tačka.

"Predsednik SPS i premijer je vrlo jasno i otvoreno to rekao kada je obrazlagao predlog da Mlađan Dinkić napusti Vladu. To je potvrdio predsednik Srbije, a potom i Predsedništvo SNS. Ne bih da tumačim naknadne izjave koje su se mogle čuti u javnosti ovih dana posle svega. Sada se rekonstrukcija nastavlja, ali u smeru novih kadrova za resore"
, kaže Vukomanović.

Ozvor: blic

Pogledajte još