Đukić-Dejanović: Elektronske knjižice 2015. ili 2016.

Ona je za televiziju "Pink" rekla da će država izaći u susret porodicama koje nisu u mogućnosti da izdvoje 500 dinara za zamenu knjižica, i da je završeno štampanje više od milion elektronskih knjižica.

Đukić-Dejanović je ukazala da elektronske knjižice imaju brojne prednosti, kao što je činjenica da se neće overavati.

Ministarka je rekla da prilikom nenajavljenih obilaska Doma zdravlja otkrila da mnogi ne poštuju prava pacijenata i navela primer velike zdravstvene ustanove, čije ime nije htela da otkrije, u kojoj lekari kasne na posao i više od sat vremena.

"Direktor je odgovoran za zakonitost rada u Domovima zdravlja i rukovodstvo će morati da snosi odgovrnost za takvo ponašanje"
, ukazala je Đukić-Dejanović.

Upitana o inspekciji koja je ušla u Klinički centar Srbije, ona je rekla da uskoro očekuje rezultate, a da bi za sve bilo najbolje da "inspekcijske službe dodju do zaključka da nije bilo propusta".

Upitana o rezultatima analiza krvi dece u Zajači kod koje su otkrivene visoke koncentracije olova, ona je rekla da je kontrola rađena kod 75 dece, da su rezultati dobri kod 73 dece, ali da jedno dete još ima visoke vrednosti olova u krvi, a kod jednog su vrednosti na granici.

Prema njenim rečima, svaki roditelj će dobiti kovertu sa rezultatima analize i preporukama za dalje lečenje.

Izvor: beta

Pogledajte još