Crna Gora proterala Keljmendijevog sina

Rešenje o proterivanju donela je policija po nalogu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, nakon hapšenja Keljmendija u Ulcinju pre dve noći, ali i zbog toga što je i ranije hapšen u Crnoj Gori.

Ukoliko u roku od 48 sati sam ne napusti Crnu Goru, Keljmendi će biti deportovan.

Njemu je, prema nezvaničnim informacijama, zabranjen ulazak u Crnu Goru naredne dve godine.

Sud za prekršaje u Ulcinju kaznio je u sredu Liridona Keljmendija sa 530 evra, zbog narušavanja javnog reda i mira u tom crnogorskom primorskom gradu.

On je, kako je saopšteno iz policije, uhapšen u utorak kasno uveče nakon što je automobilom presreo, a potom fizički napao i pretio Ulcinjaninu H.A.

Policija je navela da je uhapsila Keljmendija, a osnovni državni tužilac se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata bića krivičnog dela, već da se radi o prekršajima iz Zakona o javnom redu i miru.

Keljmendi je potom priveden ulcinjskom Sudu za prekršaje, koji ga je kaznio sa 530 evra.

Keljmendi je 16. jula pušten iz zatvora u Spužu, nakon što je odslužio kaznu od mesec i po.

On je osuđen na zatvoresku kaznu zato što je sa starijim bratom Elvisom (34) pokušao da dođe do lažnih crnogorskih dokumenata.

Otac braće Keljmendi - Naser uhapšen je početkom maja na Kosovu na osnovu Interpolove poternice, koju je u septembru prošle godine za njim raspisao Sud Bosne i Hercegovine.

Izvor: Kurir

Pogledajte još