Hilda: Ideal lepote nekada (FOTO)

Sredinom pedesetih Dvejn Brijers naslikao je Hildu, korpulentniju crvenokosu devojku nakon čega se njen lik proslavio. Ipak, osamdesetih godina sećanje na Hildu počelo je da bledi.

Godinu dana nakon smrti umetnika Dvejna Brijersa, onlajn galerija ToilGirls objavila je slike jedne od američkih davno zaboravljenih, ali proslavljenih pin-up devojaka, koja je krasila kalendare od sredine pedesetih do osamdesetih.

(old_image)

Iako je Hildin tvorac preminuo, njen crvenokosi lik živi kao svedok seksepila punijih žena.Ona ne samo što je bila korpulentnija već je bila sinonim za zabavu, bezbrižnost i pomalo detinjastu narav, što ju je činilo još šarmantnijom.

(old_image)

"Dobio sam ideju da stvorim lik bucmaste pin-up devojke i pomislio sam kako bih od toga mogao da napravim seriju kalendara. Ali onda sam pomislio – kako prodati krupniju devojku?", rekao je Brijers medijima još 2010. godine, ne sluteći uspeh.

Ono što je zaista zanimljivo jeste da Hilda nije bila inspirisana modelom ili nekom ženom, već čista imaginacija.

(old_image)

"Ona je bukvalno proizišla iz moje glave. Imao sam razne modele tokom godina, ali nekako su moji najbolji crteži nastali upravo bez modela, tako što sam ja sam osmislio Hildu", rekao je svojevremeno, dodajući da je želeo da predstavi devojku bez kompleksa koja uživa u životu.

Pogledajte neke od njegovih najpoznatijih radova...

B92

Pogledajte još